Blogg

Hvorfor bedrifter bør bruke Instagram som markedsføringskanal

Bildet er tatt av Coffee Bean fra Pixabay

En grunnleggende faktor for hvorfor annonsering via Instagram fungerer, er at det virker ikke som reklame. Tenk på f.eks. en stor influenser som du følger – det du tror du ser som “deres virkelige liv” – at de tilfeldigvis plukker opp telefonen og tar bilder og videoer i løpet av dagen sin og at det de gjør på daglig basis, er det de ville gjort uavhengig av om det ble dokumentert eller ikke, egentlig er nøye planlagt sammen med samarbeidspartnere og management (for noen). F.eks. når en influenser lager sponset innhold for klær, vil de, i de fleste tilfeller, returnere klærne tilbake til bedriften etter at innholdet er laget og publisert. Grunnen til dette, er at man må skatte av det man får “sponset” og hvis f.eks. en moteinfluenser skulle beholdt alle klærne de fikk “sponset”, ville de være nødt til å skatte bort store deler av inntjeningen og kanskje til og med skatte mer enn de tjener på samarbeidet.

Enten det er influensere eller bedrifter som annonserer produkter/varer/tjenester via Instagram, er det som nevnt – det at det ikke oppleves som reklame som gjør at virker. Vi scroller oss gjennom feeden (frivillig) og søker etter inspirasjon og tips. For å fortsette med mote-eksempelet; de som er interessert i mote, bruker Instagram som en plattform for å holde seg oppdatert på de nyeste trendene, bli inspirert og følge med på hva andre kler seg i – nesten som et motemagasin. Man velger selv hvem man vil følge og ofte er valget basert på hvilke interesser og hobbyer man har; man følger de som har samme interesser og hobbyer, i tillegg til forbilder, ikoner, kjendiser, influensere og favoritt butikker/merker. Å få folk til å følge og engasjere seg i en profil som egentlig er en butikk (kan være fysisk eller nettbutikk), gir butikken gode muligheter til å markedsføre seg for å nå ut til nye kunder (skape kjennskap til bedriften), i tillegg til å få eksisterende kunder til å handle igjen. Men på hvilken måte? Det skal jeg forklare!

Skjermdump fra Instagram Business

1. Få kontakt med kundene på et personlig nivå

Ved å bruke Instagram som en plattform for å markedsføre varene dine, kan du lage personlig innhold basert på målgruppe og følgere. Bedriften kan bli kjent med kundene og kundene kan bli kjent med merkevarens personlighet; del visjon og verdier – fokuserer bedriften på bærekraftige merker eller norske designere? Deler dere samme verdier? Fortell om hvem som står bak konseptet, hvem er dere, hvem jobber med hva, hvorfor startet dere osv. Når kundene får innsikt i hva som skjer “behind the scenes”, får de et mer personlig forhold til bedriften, som vil bidra til at kundene forblir lojale og kommer tilbake igjen og igjen. Det er vel så viktig andre veien, at bedriften også engasjerer seg i kundene; svarer på spørsmål, kommentarer, tilbakemeldinger og DMs. Hvis kunder har tagget dere i sine innlegg, svar på det og legg igjen en hyggelig hilsen som viser at dere setter pris på at kundene fronter produktene deres.

2. Få innsikt om følgerne dine og tilpass deg deretter

Med bedriftsprofil kan du analysere og kartlegge trafikk, engasjement og rekkevidde. Dette gir deg verdifull innsikt i hva som engasjerer og hva som ikke gjør det. Du ser når brukerne er mest aktive og når de er i handlemodus. Du kan sammenligne hva bedriften har satt som utgangspunkt for målgruppe og hvem de faktiske kundene er. Instagram sin analysefunksjon gir bedriften mulighet til å analysere markedet basert på både demografisk og psykografisk segmentering.

3. Vis kundene hva dere tilbyr, på en kreativ måte

Bruk Instagram til å vise det dere tilbyr på en kreativ måte; dette punktet henger litt sammen med det det første punktet, fordi det også er med på å bygge et personlig forhold til kundene, i form av at kundene kommer tettere på butikken. Er du en klesbutikk, kan du f.eks. lage stories som viser sesongens nyheter, Reels som viser hvordan man kan sette sammen outfits og innlegg som er inspirerende og visuelt tiltrekkende for kundene. Ved å f.eks. lage “unboxing” stories som viser frem nyheter eller en “poll” der følgerne får bestemme hvilke farger eller plagg de ønsker at butikken skal ta inn i sortimentet sitt, blir kundene en del av prosessen og opplevelsen.

Over halvparten av Norges befolkning er på Instagram

Skjermdump fra Ipsos

På bildet over kan du se en trendanalyse fra første kvartal i 2021, som viser demografisk statistikk og brukerfrekvens på Instagram. Ipsos-rapporten viser at 2,6 millioner nordmenn har en Instagramprofil som utgjør hele 63% av Norges befolkning, Man kan dermed si, med relativt stor sannsynlighet, at din målgruppe er på Instagram. Hvis målgruppen hovedsakelig er “unge”, er det enda større grunn til å legge markedsføringsbudsjettet hos Instagram, da nesten 80% av de mellom 18 og 29 år har en Instagram profil. Bruksfrekvensen viser også at de fleste bruker plattformen på daglig basis, dette gir bedriften gode muligheter for å være synlig, ha jevn interaksjon og nå ut til kundene dersom de benytter seg av Instagram som markedsføringskanal.

De viktigste kriteriene for å lykkes på Instagram, er å forstå algoritmen og få god rangering ved å ta i bruk det jeg har skrevet om i dette innlegget. Nøkkelfaktorene for å få god rangering kan oppsummeres slik:

Interesse: Det viktigste for innhold på Instagram er at det vekker interesse hos målgruppen. Bruk tid på å lage gode bildetekster og CTAs (calls to action).

Tidspunkt: Å finne den beste tiden for poster og holde seg til denne er viktig for å øke den organiske rekkevidden på lang sikt. 

Interaksjon: Instagram analyserer jevnlig forholdet mellom deg og dine følgere. Det betyr at følgere som liker og kommenterer oftere vil ha større sannsynlighet for at innholdet deres dukker opp senere også.

Julie Foss, Inevo

Vil du lese mer om hvordan du kan nå ut til flere på Instagram og lykkes med Instagram som markedsføringskanal, anbefaler jeg å lese hele innlegget til Julie Foss, på Inevo sin blogg, som jeg refererer til i dette innlegget, i tillegg til disse to utrolig nyttige innleggene:

Kilder:

https://business.instagram.com/a/instagram-create-promotion?locale=nb_NO

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q121

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
LinkedIn
Instagram
Follow by Email