Appen; Too Good to go er allerede brukt av mange, men hvordan kan man nå ut til flere? Hvordan kan man få eksisterende brukere til å bli mer aktive? Hvordan kan man spre viktig kunnskap for at flere skal forstå viktigheten av å bli en “matredder”? Hvordan kan man bruke sosiale kommunikasjonsplattformer for å nå målene bedriften har satt seg?

Dette er et veldig interessant tema som både er relevant og ikke minst dagsaktuelt med tanke på pandemien vi står i og at så og si alt foregår digitalt i disse dager. Pandemien påvirker hele verden og har til og med innvirkning på hvordan en bedrift bør markedsføre seg i disse dager. En reklameplakat for Too Good to Go på T-banen vil for eksempel være lite virkningsfull i 2020/2021. Men man kan bruke sosiale medier slik Too Good to Go allerede gjør i stor grad i dag. Too Good to Go er mest aktive på Instagram og Blogg og Instagram bør de absolutt fortsette med. Det kan være lønnsomt for bedriften å gjøre samarbeid med ulike influensene for å skape eksponentiell vekst. Man kan for eksempel kontakte influensene som allerede bruker kanalen sin til å fremme bærekraft i dag, slik som Jenny Skavland, Aksel Lund Svindal, fattigstudent og Funkygine for å nevne noen. Man må også ta stilling til hvilken følgergruppe influenserne man skal sponse har, ut fra hvem man ønsker å nå ut til.

Færre og færre leser blogger i dag og vi blir stadig mer visuelle og utålmodige når det gjelder hvordan vi ønsker å motta informasjon, derfor tenker jeg at Too Good to Go har gjort et godt valg med å starte med YouTube slik de gjorde for fem måneder siden. Her finnes det enorme muligheter til å skape engasjement, i tillegg til å gjøre flere oppmerksomme på hva de kan bidra med og i det hele tatt bli bevisst på hva Too Good to Go gjør. Hvis Too Good to Go bruker mindre ressurser på å skrive lange blogginnlegg og heller lager korte videosnutter med akkurat samme innhold og budskap, er jeg ganske sikker på at det vil ha en god effekt for å nå ut til flere, som igjen vil bidra til at de kan nå målene sine.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
LinkedIn
Instagram
Follow by Email